Estetiska behandlingar.

Lotta är nu mammaledig och inga behandlingar utförs för tillfället.

Specialistsjuksköterska Lotta Meraz kommer till oss sista lördagen varje månad och även vissa fredagar.

Inför alla estetiska injektioner är det krav med en konsultation.
Du bokar in den behandling du önskar göra och sedan får du sms om förslag på konsultationstider via telefon eller FaceTime.

Fillers med Juvederm/stylage

Läppar 0,5 ml Juvederm 2000 kr
Läppar 1 ml Juvederm 3000 kr
Käklinje 2 ml 6000 kr
Kindben 2 ml 6000 kr
Haka 1-2 ml 3000-6000 kr
Nasolabialveck 1 ml 3000 kr
Marionettlinjer 1 ml 3000 kr

● Konturera och korrigera med hjälp av fillers

Vill du förstärka något ansiktsdrag, släta ut rynkor och linjer eller återskapa förlorad volym? Fillers kan hjälpa dig att återfukta huden och samtidigt ge din hud volym och struktur.

Fillers används främst i ansiktet och då delas ansiktet oftast in i tre olika delar:
Övre del: Återställande av volym runt tinning och panna.
Mellanskiktet: Kindben, kind, insjunkningar under ögonen och näsa. Nedre del: Käklinje, käkvinkel och haka.

Ett annat populärt behandlingsområde är såklart läpparna som med åldern förlorar volym. Även ärr, akne och skador kan behandlas med fillers.

● Vad är Hyaluronsyrebaserade filler?

Hyaluronsyra finns naturligt i hud och leder. Filler som innehåller hyaluronsyra används för att på ett naturligt sätt ge huden extra mycket fukt och spänst. För att undvika att hyaluronsyran inte bryts ner för fort i din kropp tillsätts ett ämne som heter BDDE. Det som skiljer olika fillers åt är bland annat vilken mängd hyaluronsyra som finns i och hur BDDE är tillsatt.

● Hur går en behandling med filler till?

Vid fillerbehandlingar använder jag oftast en trubbig kanyl (Cannula), då minskar nämligen risken för blåmärken och sticksvullnader. Tekniken som används anpassas dock alltid efter området som behandlas, önskat resultat och vad som blir bäst och säkrast för dig. Inför behandlingen kan du få bedövning och därefter injiceras fillern i det område som bestämts före behandlingen i syfte att skapa volym, förbättra hudkvalitén, konturera eller korrigera.

● Finns det några biverkningar?

Biverkningar varierar lite beroende på vilket område som behandlas, men de vanligaste är rodnad, svullnad och lätt ömhet. Dessa biverkningar lägger sig vanligtvis inom de närmsta dagarna efter behandling. Har du några frågor är du alltid välkommen att ta kontakt med mig.

● Vilka produkter använder jag?

Jag använder enbart CE-märkta kvalitetsfillers. Mitt mål är alltid att kunna erbjuda dig säkra och högkvalitativa produkter och behandlingar så att du känner dig trygg och får önskat resultat.

Beroende på syftet med din behandling använder jag förutom Hyaluronsyrebaserade fillers även Radiesse (MERZ). Jag anpassar alltid behandlingen efter dina behov, önskemål och vilket område vi ska behandla – något jag går in på mer i detalj i samband med konsultationen som görs inför din behandling.

Botox

1 område 1500 kr
2 områden 2500 kr
3 områden 3500 kr
Gummysmile 2000 kr
Lipflip 2000 kr
Masseter 3500 kr
Svettning armhåla 5000 kr

● Rynkbehandling
Vid behandling av rynkor används ett muskelavslappnande medel som gör att nervimpulser till ansiktsmusklerna hindras och rynkor slätas ut. Metoden är välbeprövad och ger mycket goda resultat för utjämning av rynkor, veck och fina linjer. Läkemedlet kan också användas vid besvärande arm- och handsvettningar, gummysmile, tandpressning samt migrän.
● Anti-rynkbehandling – Hur går det till?
Innan behandlingen diskuterar vi om dina förväntningar, önskemål samt förutsättningar. Vi börjar med att ta bilder för din personliga journal där du får spänna den ansiktsmuskulatur vi ska behandla.
● Behövs det bedövning?
En rynkbehandling går oftast fint utan bedövning då kanylen som används är väldigt tunn och fin. Muskelavslappnande medel injiceras i de muskler som jag har märkt ut.
● När ser man resultat?
Efter cirka 3-5 dagar börjar du se effekt av behandling. Efter 2 veckor ser du full effekt.
● Finns det några biverkningar?
Biverkningar som kan förekomma är svullnad, ömhet och lätt rodnad vid insticksställena, dessa lägger sig vanligtvis inom cirka 30 min efter behandling. Tyngdkänsla över panna och ögonbryn kan uppkomma efter behandlingen, detta brukar släppa inom 2 veckor.
Andra biverkningar med muskelavslappnande medel är mycket ovanligt. Om biverkningar uppstår är de oftast relaterade till själva ingreppet och inte läkemedlet i sig. Det kan då handla om ömhet, lokal svullnad eller blåmärken som övergår inom några dagar. Vissa patienter upplever en lätt rodnad första dygnet, men de flesta påverkas inte alls av behandlingen.
● Behandling mot rynkor ger snabbt resultat
Resultatet av en behandling mot rynkor syns inom en vecka och varar i upp till sex månader. Därefter bör du upprepa behandlingen om du önskar ett varaktigt resultat.

BELKYRA

2 ampuller mot dubbelhaka 9500 kr
3 ampuller mot dubbelhaka 12500 kr

Belkyra är en syntetisk icke-human, icke-animalisk form av deoxicholsyra, en molekyl som förekommer naturligt i kroppen som hjälper till att bryta ned och absorbera fettet i kosten. Belkyra injecering ger upphov till adipocytlysering, det vill säga att fettcellerna förstörs. När de här cellerna har förstörts kan de inte längre lagra eller ansamla fett. Fett som rensas bort från behandlingsområdet försvinner via kroppens naturliga metabolism. Det totala antalet injektioner och behandlingstillfällen som behövs för att nå ett tillfredsställande resultat beror på dina individuella behov. Behandlingen kan upprepas flera gånger men ska inte överskrida 6 behandlingstillfällen; 2 till 3 behandlingstillfällen är vanligtvis tillräckligt. Man börjar se resultat efter några veckor. Om man vill ha ännu mer effekt kan behandlingen upprepas efter 6 veckor. 10-40 % av fettet i området brukar försvinna på en behandling. Slutresultat ser man efter cirka två månader. Belkyra är en icke-invasiv behandling med långvarigt resultat och hög patientnöjdhet.

PROFHILO

1 behandling 3500 kr

Profhilo är en form av flytande filler som består av hyaluronsyra som finns naturligt i kroppen. En behandling med Profhilo stärker och återfuktar huden inifrån, och ger en snabb och långvarig effekt. Vi ser väldigt fina resultat med Profhilo, och effekten kallas ibland för ett “flytande ansiktslyft”. Efter behandlingen sker en långsam frisättning av hyaluronsyra under ungefär en månads tid. Då aktiveras kollagen och elastin och bygger upp huden underifrån. Det innebär att huden “återfuktas” från insidan och skapar en naturlig lyster som gör att huden ser friskare ut och rynkor mjukas upp. Huden får en helt ny lyster och fasthet, och ser spänstig, ung och fräsch ut. Behandlingen ger ett bestående “glow” i huden som efter en bra ansiktsbehandling, men som varar länge. Huden är betydligt stramare. Efter fyra veckor görs ytterligare en behandling för att uppnå bästa resultat. Efter två till tre månader syns maximal effekt, som sedan håller i ungefär sex månader. Därefter kan man göra en kompletterande behandling.

RADIESSE

Med Radiesse får du ett resultat som syns omedelbart. Det aktiva ämnet hydroxylapatit bidrar till att långvarigt stimulera kollagenproduktionen. Medan det tidigare framförallt har använts som en formande filler, för att behandla till exempel slapphet i kinderna eller de djupa fårorna från näsan ner mot munnen, används det idag allt oftare i en utspädd variant, som ett biostimulerande ämne.
Det betyder att Radiesse har en lyftande effekt på huden, samtidigt som den både ökar hudens elasticiteten och fyller ut förlorad volym från exempelvis åldrande eller viktnedgång.
De föryngrande effekterna av Radiesse uppenbarar sig snabbt efter behandlingarna. Produktionen av kollagen och elastin kan öka kraftigt så tidigt som fyra veckor efter behandling, vilket medför långsiktigt förbättring av hudens fasthet och en naturlig förtjockning av hudens tjocklek. Dessutom bidrar behandlingarna till nybildning av syretillförande blodkärl och nya hudceller.
Radiesse passar alla och kan användas i ansiktet, på hals, dekolletage och händer.

1,5 ml 6500 kr

______________________

Lotta Meraz som utför de estetiska injektionsbehandlingarna på Min stund. Hon är specialistsjuksköterska samt certifierad injektionsbehandlare. Hon är utbildad inom den senaste tekniken och har gått kurser från grund och masternivå till specialist inom fillers och botox där även en komplikationskurs är inkluderad.
Är registrerad hos IVO och är patient- och ansvarsförsäkrad via Folksam som lagen kräver. Det är en ansvarig läkare anknuten som dels förskriver läkemedel samt finns behjälplig vid behov. Hennes kunskap och kompetens som specialistsjuksköterska är en stabil grund och en enorm trygghet i arbetet med estetiska injektioner.
Hon arbetar endast med marknadsledande produkter för att säkerställa god kvalitet. Målsättningen är att du som kund ska känna dig trygg och att i samråd skapa naturliga resultat som syns på ett vackert och smakfullt sätt.

Varmt välkommen – boka din tid via hemsidan eller ring oss på salongen. Tider finns sista lördagen varje månad.